zondag 20 november 2011

20 nov 2011, Hoenderloo - de Internet Jongens - MTB Tocht

20 november, Hoenderloo - de Internet Jongens - MTB Tocht   (Verslag van Oetzi)

Vanochtend om half 8 Jaap en debutant Knarf (zijn eerste toertocht) opgehaald voor de mountainbiketocht in Hoenderloo. Het zat al potdicht en we hoopten dat de mist spoedig zou optrekken want deze toertocht gaat door een heel mooi gedeelte van de Veluwe met altijd prachtige vergezichten. 

Om 9 uur parkeerden we de auto en volgde de laatste voorbereidingen. 
http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0039.jpg 

Bij de start was het al ontzettend druk maar de inschrijving verliep toch vrij vlot. 

http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0041.jpg 
We spraken af om ieder zijn eigen tempo te gaan rijden op de verschillende afstanden (Knarf 30km, Jaap, 50km en ik 75 km) Op de eerste singletracks kon Jaap mij nog lang volgen maar in de drukte had ik wat meer geluk bij het passeren dus raakten wij elkaar toch kwijt. Tot aan de eerste verzorgingspost waren er veel klimmetjes, zandstroken en singletracks. 

http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/portret.jpg 
http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/Jaap.jpg 
http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/Knarf.jpg 

Bij de eerste verzorgingspost was het extreem druk dus duurde het even voordat je een beker bouillon, banaan, krentenbrood of sinaasappel te pakken had. Gelukkig was er voldoende voorhanden. Al vrij snel kwam Jaap ook binnen en wees ik hem op de mogelijkheid om wat sneller aan voer te komen (doorlopen naar achteren want daar stond alles ook uitgestald maar minder druk). 

http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0043.jpg 

Ik besloot niet op Knarf te wachten want door de mist was het nog ontzettend koud.  Al snel kwam de splitsing van de diverse afstanden en hier bleek ook dat de meeste deelnemers voor de kortere afstanden gingen. Het 2de gedeelte ging over wat bredere paden en over mooie heidevelden waar nu weinig van te zien was. 

http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0045.jpg 
http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0046.jpg 
http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0051.jpg 

Door de weinige rijders op de 75 km was het goed opletten waar de routebordjes hingen in de mist want vertrouwen op een voorganger kon je nu niet. Op 50km de tweede en tevens laatste verzorgingspost tijdens deze toertocht. Ook hier voldoende voedingsmiddelen dus volproppen en weer verder. 

De laatste 25km brachten weer meer singletracks en lastige wortelpassages. Mooi uitbollend ging het richting (mistige) finish. 
Binnen zaten Knarf en Jaap al aan de erwtensoep en bespraken we onze belevenissen onderweg. 

http://mtb.wind-surfing.nl/components/com_agora/img/members/32/IMGP0058.jpg 

Tijdens onze terugreis ging het nabespreken nog gewoon door waardoor ik de conclusie wel durf te trekken dat we alle drie genoten hebben van deze toertocht.