woensdag 11 april 2012

11 april 2012 MTB Overloon


Na een regendag op derde paasdag aangekomen in Overloon waar het er triest uit ziet in de bossen met onafgebroken regen op het dak. Woensdag is het weer veel beter, de zon laat zich af en toe zien en rond 12 uur ligt de hele familie te knorren. Voor mij het startsein om me om te kleden, de fiets in elkaar te zetten en koers te zetten richting de vaste MTB route van Overloon en omgeving.

Het begin van de route is al snel gevonden, de routepaaltjes zijn netjes voorzien van een geel schildje met het welbekende symbool. Al snel kronkelen de single tracks onder mijn wielen door en regelmatig krijg ik wat klimmetjes en bijbehorende afdalingen voor mijn wielen. Op veel delen van de route is duidelijk te zien dan hij redelijk recent is aangelegd, er is wat ruimte gemaakt door bomen te kappen, her en der wat hoogte verschil gemaakt en zijn mooie kombochten aangelegd. Hier hebben ze erg goed werk geleverd door deze route aan te leggen!

De route voert door de bossen en langs open gebieden waar de heide weer de ruimte wordt gegeven. Onvermijdelijk af en toe een zandpad langs de landerijen met asperges nog onder de grond.

Met een verbindingsstukje asfalt kom ik in het volgende bos perceel waar veel mooie kombochten zijn aangelegd zodat je lekker tempo kunt houden en heerlijk in de bocht kunt hangen. Met regelmatig een 180graden bocht blijf je draaien!

Weer terug richting Overloon langs de oorlogsbegraafplaats met daar achter erg leuke klimmetjes en drop-offs met aardig wat boomwortels. Dit deel van de route (achter het vakantiepark De Vers) is het klimmen, draaien, afdalen gebazen. Gelukkig is de grond nog nat en heb ik weinig last van mul zand want dat zou die stijle klimmetjes aardig heftig maken. Afsluitend nog een mooi stuk met prachtige kombochten en geen moment een vervelend recht stuk. Een leuke finale dus om de ongeveer 35 kilometer mee af te ronden. Zeker de moeite waar om hier nog een een rondje te rijden.