maandag 13 augustus 2012

12 augustus 2012 MTB Apeldoorn


Het is 06:20 uur en de wekker gaat. Het is zondag dus waarom?
Jawel er staat een Let's Ride op de agenda vandaag met DanD Bikers. Boyscout heeft Apeldoorn in de agenda gezet en daar gaan we graag in mee. Een ontbijtje wordt naar binnen gewerkt en de camelbak + bidons gevuld, ja veul drinken want het wordt een warme dag, oplopende temperaturen richting 25-27 graden. OP de bike rij ik naar Enkhuizen waar ik instap bij Oetzi om samen naar Ugchelen te rijden. Zijn Bianci hangt al aan het rek en mijn Cube wordt opgevouwen in de achterbak van de Laro.

Zonder oponthoudt arriveren we op de parkeerplaats waar Schwalbe en Boyscout al staan. Met wat twijfels op het gezicht van Boyscout want zijn crank loopt wat zwaar na zijn avonturen op de Hermannsweg. Na een paar slingers met de hand... “ach die gaat zo wel soepeler lopen” gaan we al voor 9 uur op weg. We rijden de MTB route van Apeldoorn die natuurlijk netjes met paaltjes en het welbekende symbool staat aangegeven.

Het tempo zit er lekker in en na een paar bochten zien we al geen paaltjes meer. Onder het motto: niet twijfelen maar doorgaan rijden we door in de hoop om snel de route weer op te kunnen pakken. Dat snel wordt wat later want we eindigen op een stulk asfalt waar geen einde aan lijkt te komen. De eerste de beste afslag het bos maar weer in. Wel vreemd dat ondanks al het GPS geweld (jawel we hebben alle 4 een garmin op het stuur) weten we toch de route niet direct op te pakken. Toch maar even goed kijken en ja hoor op de Openstreekmap kaarten staat de route netjes ingekleurd (wat niet altijd even goed zichtbaar is in de zon). Via een prachtig single track over de heide komen we weer op de route. De crank van Boyscout loopt schijnbaar ook weer wat soepeler want hij kan het aardig bijhouden ;) Tijd voor een pauze!Na de nodige versterkende middelen (ontbijtkoeken etc) rijden we richting Radio Kootwijk, mooi stuk met veel single tracks. Toch wel een heel appart gebouw in deze omgeving dus toch maar even van dichtbij bekijken en het fotomomentje kiezen voor de ansigtkaart van vandaag.

We vervolgen de route en trappen nog steeds stevig door, dat is ook goed mogelijk gezien de omstandigheden van het weer en de bodem condities. Droog met hier en daar een mul stukje, erg goed te doen dus, dat is wel eens anders geweest volgens ingewijden.

Nog zo'n 20km te gaan, een laatste (plas) pauze en we zijn al rond. De laatste meters wordt het tempo nog een beetje opgevoerd en met 62 op de teller houden we de pedalen weer stil bij de auto's. Heerlijk gereden met goed gezelschap.

Oetzi, Boyscout en Schwalbe gaan voor de traditionele appeltaart (neem ik aan) en ik stap weer op.

Voor mij nog een km of 6 naar Apeldoorn om daar weer te worden verenigd met mijn familie en vrienden.

Een top dagje boscrossen bij Apeldoorn !!
[foto's: Oetzi en Boyscout]