zondag 4 november 2012

4 nov 2012 MTB TT Alkmaar-Schoorl

Op 4 november stond weer de ATB-Alkmaar-Schoorl in de agenda. Net als vorig jaar was ik weer van de partij voor een mooie tocht van 40 km.

De voorspellingen zijn prima, 's nachts nog heftige buien maar zondagmorgen een zonnetje met weinig wind. De temperatuur was goed, zo'n 20 graden dus da's een lekker begin.

Samen met Oetzi en 2 van zijn collega's Paul en Leo komen we rond kwart voor 9 in Alkmaar aan. Daar treffen we ook Bart (van Smit) nog even en lopen ik Rob Leeuw tegen het lijf die mijn 'zijn team' ook mee rijdt. Inschrijven en nog even een lekkere bak koffie (dank Paul!) voor we omkleden en de fiets uit de auto trekken. Eenmaal buiten is het toch wel wat fris, niet meer dan 5 graden om de meter.

Strak om 9 uur klikken we in en gaan we van start. Zoals vorig jaar eerst een stukje weiland, dan een weggetje, over een boeren erf en de weg oversteken van Alkmaar naar Egmond. Via een gravelpad, richting de duinen.Tussen Egmond en Bergen rijden we de duinen in.

Het tempo zit er aardig in als we de duinen door rijden iver de zandpaden, heuvel op, heuvel af. Het eerste deel van de route gaat dus door de duinen langs Bergen en richting Schoorl. Even verderop pikken we de MTB route van Schoorl op.  Het is even dringen op de klim voor de zwarte Blink maar natuurlijk komen we rollend boven en volgen die tot aan het fietspad richting strand.

Ondertussen hebben we op zo'n 17km al de verzorgingspost gehad waar we verwend werden met een krentebol en limo of boulion. Hier verzamelen we weer om gezamenlijk richting strand te rijden.

Met een kilometertje of 4 over een strakke zandbaan langs de vloedlijn rijden we weer de zandbak in en duinen op. Opnieuw een stuk van de Schoorl route en op naar de Nok. 

Beneden zit de tocht er bijna op, nog even een stuk over het fietspad en we zijn weer in Alkmaar.

Op de laatste kilometers van de finish gaat het goed fout. In een treintje achter elkaar op het fietspad met aardig de gang erin klapt Paul tegen het asfalt met gevold dat hij later door de ambu wordt afgevoerd naar het ziekenhuis waar later bleek dat zijn schouder en een aantal ribben gebroken zijn. 

Wat een triest einde voo rzo'n mooie toertocht....