vrijdag 5 april 2013

2013-04-01 Paastoertocht Aalten


Aalten, dat is toch in 1-of-andere Achterhoek?
Ja, vlak bij WINTERswijk, dat is duidelijk te zien aan het weer van afgelopen weken.

Maar voor Kanjers-Voor-Kanjers heb je zeker wel wat over dus geen spijt van m'n inschrijving.

De rit naar Aalten was voor mij goed te combineren met de wereldreis zo rond de paasdagen via Friesland naar Deventer en vervolgens dus door naar Aalten. De familie Oetzi had er ook een korte vakantie geboekt naar het beloofde land.Rond een uurtje of 9 waren we compleet, ja met wel 2 man van DanDBikers waren we vertegenwoordigd. Echt warm was het nog niet maar met 4 laagjes was het te doen, de thermometer in de auto was wel van -3.5 naar -2 gestegen tijdens het ritje hier naartoe, Poeh !!

We gaan van start vanuit het oer gezellige clubhuis. De grote meute is al vroeg gestart, dat kon vanaf een uurtje of half 9. Als wij om 9 uur starten voor de 60km rijden we in de straart. Naar later bleek waren er toch zo rond de 500 deelnemers verdeeld over verschillende afstanden en een kids clinick die zich aan het voorbereiden is als wij van start gaan.

De route is afwisselend door landerijen, over zand en gravel paden met zo hier en daar een slootkantje.

Het zonnetje schijnt lekker en dan is het heerlijk genieten van de frisse buitenlucht, de mooie route en omgeving en goed gezelschap.

We rijden richting Winterswijk waar een mooie bult is opgeworpen door al het huisvuil uit de Achterhoek te verzamelen en weer af te dekken met een laag grond. Je laat je zo maar verrassen door zo'n bult en voor je 't weet trap je de stijle single tracks op … en weer af natuurlijk. Het is een mooie MTB route met flink wat slinger en bochtenwerk om zodoende aardig wat hoogte in de route te verwerken. De route is een aantal jaar geleden officieel geopend door Bart MTB Brentjes en natuurlijk spreekt dat aan om zijn tijd op het parkoer t e kloppen, Oetzi deed een poging … , ik was aan het overleven :)


Eenzaam en alleen staat daar een paardentrailer met de eerste verzorgingspost, de krentebol op de 20km smaakt prima.

De route vervolgt zich door het prachtige landschap en voor we het door hebben, nou ja zo af en toe een betonnen grenspaal ontwijkend, rijden we Duitsland in en weer terug. Wel even een fotomomentje natuurlijk :)Rond de 45 opnieuw een verzorgingspost maar wat is dat nou, geen hap meer te eten op een paar verdwaalde paaseitjes na... Maar dat duurt niet lang want al snel wordt een nieuwe lading krentebollen aangeleverd, een Achterhoeker zou dit nooit laten gebeuren :)

De laatste helft nog te gaan, vanaf hier krijgen we aardig wat single tracks voor de kiezen en gaan ook nog over het motocros parkoer met de bekende dikke bulten.


We bijten ons door laatste kilometers en de pijn heen, worstelen ons nog even door een modderpoel en finishen waar we gestart zijn (wel zo handig ;).

Een lekkere bak koffie en een punt slagroomgebak gaan erin als koek.
Zeer geslaagde tocht; paastoertocht.nl. Zet maar vast in je agenda voor 2e paasdag 2014 !

Cheers,
Jaap


Fotograaf: Oetzi